Χατζηνικολάου: "Έχω την άσχημη πληροφορία ότι..."

Written By sagapao13gr.gr on Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 | 12:33 μ.μ.

 Μία πληροφορία που προκαλεί τρόμο μετέδωσε χθες αργά το βράδυ ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος σταμάτησε κάποια στιγμή τη ροή της εκπομπής του για να γίνει γνωστό ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" και στη συνέχεια είπε...

"Πρέπει να σας πω ότι με μεγάλη προσοχή διαχειρίζομαι τις πληροφορίες που έχω. Έχω από νωρίς το απόγευμα πολύ άσχημες πληροφορίες για την κατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος. Πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από την είδηση για την υποβάθμιση των τραπεζών. Αν δεν είναι στον ELA οι τράπεζες όταν ανοίξουν, δεν ξέρω πού θα πάμε...", είπε αρχικά ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη, να καλεί τον δημοσιογράφο να εξηγήσει τι εννοεί για να καταλάβει ο κόσμος.

"Θα πω το εξής πολύ απλό. Οι τράπεζές μας, για να παίρνουν χρήματα από τον ELA, έχουν δώσει τα δάνεια. Δηλαδή, έχουν δώσει σαν αντίκρυσμα για τα χρήματα που παίρνουν τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, για τα 90 δις που πήραμε, έχουμε δώσει 150 δις δανείων. Στα οποία περιλαμβάνονται και τα δάνεια των απλών πολιτών, όπως στεγαστικά δάνεια κ.λπ.. Κι αυτά θα τα χρωστάνε στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Και θα τα χρωστούν σε ευρώ ό,τι και να γίνει", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης διέκοψε ξανά τον δημοσιογράφο και τον ρώτησε τι θα απογίνουν σε αυτό το ενδεχόμενο οι καταθέσεις των πολιτών, με τον Χατζηνικολάου να απαντάει "αυτό δε θέλω να το πω..."!

Τα όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος προκάλεσαν ένταση στο πάνελ της εκπομπής, με τον Μάκη Βορίδη να ζητάει εξηγήσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, και να ακολουθεί καυγάς των δύο με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Μπορείτε να δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 52:00 και μετά του παρακάτω βίντεο...

sportdog

Δημοσίευση σχολίου

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. Sagapao13.Gr - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn