Τσίπρας: Ο φόβος δε θα μας κερδίσει (VID)

Written By sagapao13gr.gr on Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 | 9:21 μ.μ.

Ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός – Τι είπε στο δραματικό του διάγγελμα για συντάξεις, μισθούς, καταθέσεις και τι ζήτησε από τον ελληνικό λαό

«Η απόφαση του Eurogroup για να μην δώσει μία ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος αποτελεί μία πρωτοφανή απόφαση αμφισβήτησης στα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η απόφαση της ΕΚΤ για μη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί τραπεζική αργία», τόνισε, στο δραματικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η απόφαση έχει στόχο να εκβιάσει την βούληση του ελληνικού λαού. Δε θα τα καταφέρουν, οι κινήσεις αυτές και θα πεισμώσουν τον ελληνικό λαό για να απορρίψει τους εκβιασμούς. Η άρνηση ολιγοήμερης παράτασης αποτελεί μέγιστη ντροπή για την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης. Απόψε η χώρα έστειλε νέο αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος στην Κομισιόν και στην ΕΚΤ. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους. Είναι οι μόνοι που μπορούν  το συντομότερο δυνατόν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup», ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για το νέο αίτημα της κυβέρνησης, ενώ συνέστησε ψυχραιμία.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να επικρατήσει  είναι νηφαλιότητα και υπομονή. Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το ίδιο οι μισθοί και οι συντάξεις. Οι όποιες δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και τόσο πιο ήπιες  θα είναι οι συνέπειές τους. Το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε να στείλουμε μήνυμα ελπίδας σε όλον τον κόσμο. Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Θα τα καταφέρουμε. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων την επόμενη Κυριακή θα στείλει μήνυμα περηφάνιας σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. Sagapao13.Gr - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn