Αποκάλυψη-βόμβα για το δημοψήφισμα!

Written By sagapao13gr.gr on Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015 | 1:15 π.μ.

Κι όμως, τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν οικονομικά, τα κόμματα την Κυριακή θα γεμίσουν τα ταμεία τους!

Μεγάλη αναταραχή έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία οι συνέπειες από τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και η αναγγελία του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επιλέξει ο λαός αν συμφωνεί με την πρόταση των Ευρωπαίων και κάλεσε τους πολίτες να προτιμήσουν το "ΌΧΙ" για να δώσουν μία ηχηρή απάντηση, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως ισχυρό χαρτί στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, όμως, η ελληνική κοινωνία βιώνει μία οδυνηρή πραγματικότητα, με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital control, ενώ οι δανειστές πλέον έχουν σκληρύνει τη στάση τους, απορρίπτοντας τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης και περιμένοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι τόσο άστοχη όσο και παράνομη. Ο SportDog απευθύνθηκε στη διακεκριμένη νομικό, Ζαχαρούλα Γκριέλα, προκειμένου να αναλύσει τι ισχύει και τι δεν ισχύει για το δημοψήφισμα.

Η δικηγόρος εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SportDog γιατί το δημοψήφισμα είνα αντισυγμτικό, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ, όπως έχει πράξει ήδη η Ένωση Δικαστών, ενώ αποκάλυψε πώς τα κόμματα θα βγουν οικονομικά κερδισμένα από αυτή τη διαδικασία.

Πόσο μπορεί να κοστίσει το δημοψήφισμα της Κυριακής για την τσέπη μας;

"Το δημοψήφισμα θα στοιχίσει κάτι εκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο ο μηχανισμός που πρέπει να πληρωθεί, τυπογράφοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, Εφορίες για τις πληρωμές υπερωρίες λοιπών εργαζομένων κ.λπ., είναι ότι πληρώνουμε ακόμη και τα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις! Σύμφωνα με το ΦΕΚ 220/24.10.2011 τα πολιτικά κόμματα επιχορηγούνται για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το 30% της χρηματοδότησης που έλαβαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με το 50% αυτού των πολιτικών κομμάτων!".

* Η Ζαχαρούλα Γκριέλα (zacharoulagriela.blogspot.gr) είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και νομική σύμβουλος του συλλόγου προστασίας αγέννητου παιδιού: Η Αγκαλιά. Αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Newsotherwise.gr και έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε ενημερωτικές εκπομπές.

Δημοσίευση σχολίου

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. Sagapao13.Gr - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn