Χάνει Ευρώπη ο Εσιέν!!!

Written By sagapao13gr.gr on Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 | 12:06 π.μ.

Η μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ο Μάικλ Εσιέν δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια του Τριφυλλιού στα κρίσιμα ματς της προκριματικής φάσης του Champions League, κάτι που σαφώς προβληματίζει.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον Μάικλ Εσιέν και τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος στόχος δεν επετεύχθη. Η μπάλα όχι απλά δεν κατέληξε στα δίχτυα αλλά έφυγε μέτρα μακριά από το κάδρο της εστίας. Ο Γκανέζος άσος δεν είναι σε θέση να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου τόσο ενόψει του πρώτου όσο και για το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League. Και αυτό αποτελεί σίγουρα κάτι δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό, μια αρνητική εξέλιξη και σίγουρα εκτός προγραμματισμού.

Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία –γιατί περί τέτοιας πρόκειται όταν έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις έναν top class παίκτη που έχει αγωνιστεί στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου- στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει τον Εσιέν, η εικόνα για το ιατρικό ιστορικό του Γκανέζου δεν έβγαζε ανησυχία. Όχι τουλάχιστον τέτοια ώστε να μπουν αστερίσκοι από το ιατρικό τιμ, το οποίο πέρασε από εξετάσεις τον Εσιέν έχοντας στη διάθεσή του και όλο τον ιατρικό φάκελό του από το περίφημο Milan Lab της Μίλαν. Έτσι ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Εσιέν.

Οι Πράσινοι είχαν εξ αρχής στα χέρια τους δύο δεδομένα. Αυτά που ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου στην απολογιστικού χαρακτήρα συνέντευξή του. Πρώτον ότι ο Εσιέν είχε να παίξει από το τέλος Μαρτίου επομένως ήταν εντελώς εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Δεύτερον ότι ο Γκανέζος «κουβαλούσε» ένα πρόβλημα στον προσαγωγό, το οποίο είχε εκτιμηθεί ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Με αυτά τα δεδομένα το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού έθεσε τον στόχο: να είναι σε αγωνιστική κατάσταση ο Εσιέν να παίξει περίπου ένα ημίχρονο στο ματς της 28ης ή 29ης Ιουλίου για τα προκριματικά του Champions League.

Στην Ολλανδία, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Εσιέν δεν μπόρεσε να ανεβάσει στροφές και φυσικά στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε καμία πρόθεση να τον πιέσουν. Γνωρίζουν άλλωστε πλέον ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος προσπαθώντας να… τρέξουν το ντεμπούτο του, να οδηγήσουν τον Γκανέζο σε ζημιά που θα τον αφήσει εκτός για αρκετό καιρό.

Η επανεκτίμηση της κατάστασης έγινε στην Αθήνα μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία. Ο Εσιέν χάνει τα ματς της πρώτης προκριματικής φάσης. Η προσοχή εστιάζεται πλέον στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου για να προλάβει να παίξει στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Έχοντας το πάθημα της περσινής σεζόν ότι οι μεταγραφικές κινήσεις άργησαν να γίνουν και ο Παναθηναϊκός έδωσε τα κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης χωρίς προσθήκες, η ιστορία με τον Εσιέν σίγουρα προβληματίζει. Γιατί καλώς ή κακώς αυτοί οι αγώνες των προκριματικών σημαίνουν πάρα πολλά για το Τριφύλλι τόσο σε επίπεδο γοήτρου όσο και στο οικονομικό. Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τον Εσιέν για δύο ή τέσσερα παιχνίδια. Απλά αυτά τα παιχνίδια δεν είναι όποια και όποια.

Η συνέχεια θα κρίνει πολλά στην υπόθεση Εσιέν...

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. Sagapao13.Gr - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn