Γιατί ο Αναστασίου δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό

Written By sagapao13gr.gr on Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015 | 12:08 π.μ.

Ο Νίκος Συρίγος εξηγεί στο onsports.gr το βασικό λόγο που ο Έλληνας κόουτς είναι ακατάλληλος για το τριφύλλι και γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος αδικεί την ομάδα αλλά και τον Αναστασίου.

Ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό δεδομένο. Ο μόνος τρόπος για να γεμίσουν τα ταμεία του Παναθηναϊκού είναι η Ευρώπη. Και κυρίως το Champions League. Ακόμη και μόνο η πρόκριση στις αναμετρήσεις με τη Μπριζ ή πέρυσι με τη Σταντάρ θα έφερνε στην ΠΑΕ ένα τεράστιο –για τα δεδομένα της ομάδας- ποσό και παράλληλα δεν θα έδινε επιπλέον χρήματα στον αιώνιο αντίπαλο.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός αποτυγχάνει να προκριθεί. Και είναι λογικό. Απόλυτα λογικό βάσει του προπονητικού πλάνου που ακολουθεί ο Γιάννης Αναστασίου. Ένα πλάνο που βασίζεται στη σταδιακή βελτίωση της ομάδας, μέσω των προπονήσεων, της συνέχειας και της επανάληψης. Τρία χρόνια τώρα αυτό αποδεικνύεται από την απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μισό της σεζόν. Το κακό είναι πως η πρόκριση στο Champions League δεν κρίνεται τον Γενάρη αλλά το καλοκαίρι. Το διάστημα δηλαδή που ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου κουτουλάει. Φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε πως αν το τριφύλλι αντιμετώπιζε τη Μπριζ σε μερικούς μήνες, το πιθανότερο θα ήταν ότι θα πέρναγε από πάνω της.

Δυστυχώς όμως τόσο τη Μπριζ φέτος, όσο και τη Σταντάρ πέρυσι τις αντιμετώπισε στη ντάλα του καλοκαιριού. Και έχασε. Από τη στιγμή που η διοίκηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να φέρει 3-4 μεγάλους και κυρίως πανέτοιμους παίκτες που θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση πρόκριση και θα φέρουν λεφτά στο ταμείο, αδικεί και την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον Αναστασίου, που φορτώνεται τις αποτυχίες στην Ευρώπη.

Αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε σώνει και καλά να περάσει, όφειλε- από την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών αλλά και από τον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο δουλειάς του Αναστασίου- να φέρει έναν προπονητή που θα είχε τον τρόπο να φορμάρει την ομάδα ΤΩΡΑ, για να πετύχει τον στόχο. Και το μεγάλο κακό για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο ότι χάνονται χρήματα αλλά ότι πάνε στο ταμείο του ΟΣΦΠ, με αποτέλεσμα ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος να γίνεται ακόμη πιο δύσκολος. Αν όχι αδύνατος…

Δημοσίευση σχολίου

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. Sagapao13.Gr - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn